Alla inlägg under april 2011

Av Karlsson - 13 april 2011 19:23

Har precis gjort en helt underbart god smoothie av färsk mango och egen infrysta hallon och blåbär. Jag kände att jag behövde en liten vitamin kick innan det är dags för gymmet. :)


   Mums!!!


xoxo Sofia

Av Karlsson - 13 april 2011 03:37

     Alcatraz



   San Francisco


  Golde gate bridge


    



 


   

   

   

Det finns en tanke bakom bilden ;) Får se om den tanken blir till verklighet, isåfall så lovar jag att ni ska få se. 


Ja det blev en hel del härliga bilder i söndags. :)


Har ikväll pratat lite med Fran(min förra värdmammas systers man), har inte pratat med honom på länge och vi var ju så tajta i Mantua. Saknar honom och de andra mer än jag någonsin kunde tro. Saknar min vovve Maggie!! Han sa att de saknade mig och att Maggie saknar våra promenader. 


Jag har ett helt annat liv här, menar inte att jag hade ett dåligt liv där, men det var så annorlunda, det fanns inga au pairer i närheten, närmsta var 25min och nu har jag väl max 3min. Jag är glad att jag gav "transition" en chans. Jag älskar att spendera massor med tid med mina flickor här. 


Idag var jag Elin och Emma på target, jag och E köpte saker till Miami, solkräm, schampoo, balsam, strandväska osv, så nu är vi reda att åka! :D Ikväll efter att jag lagat en mycket god middag till mig, Z och Al så plockade Emma upp mig för lite tennis, vi ändrade dock oss eftersom det var lite kallt så vi sprang ist :)


xoxo Sofia

Av Karlsson - 13 april 2011 01:26


Igår när jag kom hem från bion så såg jag detta brevet ligga på min huvudkudde. 

Elin du är bara för underbar, du ska bara veta hur mycket jag tycker om dig!


xox Sofia

Av Karlsson - 12 april 2011 07:27

Har ikväll varit på bio med Elin och Emma. Bio en måndagskväll är inte alls fel. Vi såg den verklighetsbaserade filmen Soul surfer. Den var jätte bra, men vi grät oss igenom hela filmen verkligen. Jag tycker verkligen att ni ska se den där hemma när den kommer till Sverige. 


Dagen har varit bra, har jobbat i stort sett hela dagen, började 8, var ledig en timme mellan 1-2pm och jobbade sedan till 6.30pm Elin har varit med mig i eftermiddags, hon är verkligen en toppen tjej. Kommer bli jobbigt att skiljas från henne när vi åker hem till Sverige. 


Har precis sett dagens avsnitt av 112 poliser, måste sova nu, börjar halv sju imorgon. Men kommer antagligen vara ledig någon timme mitt på dagen imorgon. K och minstingarna åker ju till Tahoe imorgon.


Blev ingen träning idag, fanns inte tid och det känns i kroppen, helt sprallig i benen. Så imorgon får det nästan bli dubbla pass :P


xoxo Sofia


 

Av Karlsson - 11 april 2011 06:30

Som ni såg så gästbloggade Emma hos mig igår. Min helg har varit på topp verkligen kunde inte bli mycket bättre, eller kanske lite.


Jag tror jag kör en liten snabb resume. 

Fredag: Jobbade som vanligt på dagen(tog J och G till skolan, hämtade dem, G hade playdate och det slutade även med att J hade det, så det var en rätt lugnt för mig, passade på att renbädda deras sängar). Slutade runt fem då jag satte mig på cyklen för att cykla ner till collaget för lite tennis med Emma och Vilde. Lite senare blev det middag, wii dance och mario car hos Emma. Mycket trevligt och många härliga skratt.


Lördag: Började jobba vid halv tio då grandma, Elein och G åkte till blomsterhandlen för att köpa planter, frö och lökar så de kunde plantera med barnen. Z och J stannade hemma hos mig. De var dock ute mesta tiden så jag satt vid datorn lite. Skönt när man kan jobba i sin PJ till elva. Pojkarna kom sedan hem och jag bestämde mig för att klä mig och gå ut och spela basket med dem, men just då kom de andra hem och det var dags för dem att plantera. Jag klädde på mig i lugn och ro. Elin kom sedan och vi gjorde lunch till G, övertalade henne till att gå på ett kalas som hon var bjuden på, hon hade fått för sig att hon inte ville gå längre men efter mycket bus och lek så satt vi tillslut i bilen på väg dit. Vi lämnade henne där efter att ha suttit med en timme, körde hem åt lunch och körde tbx, på vägen hem stannade vi på safeway för att handla åt grandma. G var inte så sugen på det heller men lite muta så gick det också, måste ju säga, jag och Elin har ALDRIG tråkigt när vi är på Safeway. Väl hemma lekte jag, Elin och G typ American Idol, när det var dags för mig att sluta vid fem så blev inte G så glad hon ville såklart leka mer.

Vilde kom sedan hit och vi körde till Safeway för att inhandla så vi kunde laga mat, det blev fajitas. Efter maten styrde vi vidare till Emma för Film, wii dance och mario car.

Måste säga att det har varit en väldigt känsloladdad dag. Har störtbölat två gånger idag, först när jag pratade med en vän från sverige(när jag jobbade, J tittade lite konstigt på mig när han kom in) och sedan när vi kollade på film. 

Jag och Elin hade sleepover här, vi började titta på en film, E gav upp först men jag tänkte att jag skulle se hela, den var jätte dålig, men Zac Efron var ju med i den och han är ju så snygg ;) Men jag stängde av innan den var slut, helt konstig film...


Idag/Söndag: Vaknade tidigt, så gick ner och pratade lite ner i köket medan E sov, jag bytte sedan om och gick ut i garaget och sprang(2.6miles typ 4km). Emma kom sedan och hämtade oss för en utflykt till Golden Gate Bridge. Det var väldigt blåsigt, men nu kan vi bocka av det på listan på saker som måste göras innan vi åker hem. Dock måste jag springa över den en dag också. Vi tog många bilder och ni ska få se några av dem, men inte idag, är för trött för det nu. Var helt slut när vi kom tillbaka hit, tog en liten nap. 


Nu är K och A hemma igen förresten. På tisdag åker dock K, J och G till Tahoe, så då kommer jag att vara ansvarig för Z. 


Dags att läsa lite innan jag ska sova. Måste läsa ut min bok innan Miami så jag kan ta med mig en annan dit. Bara två veckor kvar, galet vad tiden går fort :)


   Emma, Tasha, Sofia, Elin och Vilde


xoxo Sofia

Av Karlsson - 10 april 2011 07:41

Hej skåne!

Värmland är här och lägger sig i. Sofia har inte tid att blogga just nu för hon dansar till wake me up before you go go på just dance wii. Ser fin fint ut måste jag säga! Taktkänslan är på topp! Annars så har vi precis smällt i oss chips, glass och kaka. Slim fit diet måste jag säga! Men vi dansar av oss allt så de är lungt! Imorgon ska vi ta en promenix över Golden Gate Bridge. Sen kan man bocka av de från "saker jag måste göra innan jag dör" listan. Ska försöka få med mig Sofia på hang gliding senare i vår också, de tror jag hon är pepp på! Nu blev de brist på fantasi så jag slutar här!


Jag och Sofia på CF för två veckor sen typ!


  

Av Karlsson - 8 april 2011 06:35

Det har varit som jag trodde, att denna veckan bara skulle flyga iväg. Imorgon är det redan fredag. Var tog veckan vägen? Jag ska dock jobba på lördag men blir nog inte så jätte länge. Jag ska ta hand om barnen när grandma och Elein ska packa sina väskor. Jag kan inte förstå att grandma varit här en månad redan, hon är en härlig dam. Kommer sakna henne!


Dagen har väl varit en vanlig arbetsdag, jobbade imorse, gjorde barnens lunchbagar, fixade frukost och körde Zack till skolan. Började igen när jag hämtade han efter skolan och jobbade till kvart i sex. Ikväll var det dags för den fjärde "boxing for health klassen". Det var inte jätte roligt idag, eller rättarsagt jag var inte så taggad på det, ont i magen, fattar inte vad det är hade ont på samma sätt igår kväll också. Kan det vara så att jag äter för mycket frukt? Jag fick idag höra att man kunde få diare av för mycket frukt, dock har jag ingen diare men ont gör det i magen.... :/   (to much info? ;) men det hade varit värre om jag sagt att jag hade diare! haha )


Nästa vecka är det inga klasser eftersom det är spring break. Mina två yngsta har spring break, jag tror att de ska åka med K till Tahoe och jag ska vara kvar och ta hand om Z. Jag är inte ledsen för det. :) Ser ut som vi ska ha soligt och fint nästa vecka, inte så jätte varmt men runt 18grader iaf.


Idag cyklade jag faktiskt till boxningen, så skönt att cykla jag saknar det. Jag cyklade även till postkontoret igår, skulle tagit bilen men kände mig för lat och gå hade jag inte riktigt tid med så då passade cyklen bra. Dock var det mycket dålig luft i däcken, men efter jag varit på postkontoret så gick jag till cyckelaffären som ligger 200m bort. Damen i affären hjälpte mig med att fylla däcken och jag höjde även sadeln. Så det gick lätt som en plätt att cykla hem, även om det är uppförsbacke nästan hela vägen hem så var det ändå lättare att cykla hem än ner. :)


Jag har tänkt att jag ska försöka cykla till mina klasser, får se om K tillåter det. Hon gillar inte när jag är ute och rör mig på kvällarna. Men cykla kan väl inte vara så farligt? Jag har sprungit lite på collaget som jag kanske nämnt förut, men nu börjar mina benhinnor klydda igen. Jag orkar inte med dem... Jag vet inte vad jag ska göra med dem, jag ska ju ha de bästa skorna, men ändå så funkar det inte... 


xoxo Sofia




Av Karlsson - 6 april 2011 02:46

Har precis sett veckans avsnitt av "Kniven mot strupen". Såg några stycken som kommenterat det på bloggen så blev lite nyfiken. Det var ju nämligen så att de var i min lilla by hemma i Sverige, Osby. Osbys pup, "The golden horn" behövde verkligen hjälp. Efter att ha sett programmet blir jag faktiskt lite nyfiken på att komma hem och få testa deras mat, så det gäller att de har kvar kvaliten när jag kommer hem.


Livet här i staterna flyter på. Jag jobbar som vanligt typ, det ända undantaget är att jag jobbar ihop med grandma och Elein istället för Kailey. Jag tycker att dessa två första dagarna har fungerat mycket bra, vi är ett bra team med bra kommunikation. Kommunikation är a och o i detta arbetet. Det är inte alltid lätt att bo tillsammans med chefen om man inte kan kommunicera med varandra. Jag tycker att vår kommunication i detta huset är bra och jag var även nöjd med den i min gamla familj. Även om det kan kännas jobbigt att fråga en massa så är det nödvänligt. Att vara ärlig och säga vad man tycker är också viktigt här, men det är väl likadant i alla arbeten men detta är ändå lite speciellt. Även om man har sina arbetstider så är man ändå kvar på jobbet när man slutar. 


Jag ångrar inte en sekund att jag åkte hit, men samtidigt tycker jag att det ska bli mycket skönt att komma hem till Osby. Jag har bestämt mig helt för att inte förlänga nu och det har inte med familjen att göra utan att jag tror att jag kommer känna mig färdig med detta arbetet när mitt år är slut. Studier är en annan anledning, även om de inte springer iväg så känner jag ändå att jag måste börja snart. Har inte bestämt vad än, men har sökt både Rättssociologi och Mat vid träning, två distansutbildningar, helt baserade över datorn.


Fick idag mitt nya J1 papper så nu kan jag skriva upp när det ges tillfälle, lite körigt denna veckan men nästa kanske. 


Snart dags för tredje boxningsklassen. Tänkte åka ner lite tidigare och springa innan.


xoxo Sofia

Presentation


Hej!
Jag är en 21 årig tjej som lever livet, dagarna spenderas med arbete, träning, vänner och pojkvän.
Enjoy!

Sök i bloggen

Osby, Skåne, Sverige

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards