Alla inlägg under mars 2011

Av Karlsson - 21 mars 2011 05:26

Snart dags att sussa, bara skriva några rader om helgen först tänkte jag.


Igår lördag, tog sovmorgon, sprang på löpbandet i garaget och sedan kom söta Elin och hämta mig för en tur till Northgate. Vi lunchade och tittade på flygbiljetter till Miami. Gick in i mallet, lite shopping, bikini och två träningströjor för min del. Skulle behöva ett par träningsbyxor med men hittade inga, fanns typ bara i storlek xs eller L, för mig som är lite mitt emellan då? Vi körde sedan hem till Elin för att hämta hennes dator och lite saker för sleepover. När vi kom till mitt rum öpnnades datorerna direkt och nu är resan till Miami bokad, både flyget och hostlet. Wiiiiiieee! 


Dagen har varit lugn, hade inte någon bil idag heller så lite låst här hemma. Men det var helt okej ändå, har skrivit ett mejl till ngn person, vet inte vart jag ska skicka det än, men först ska Emil få läsa det och godkänna. Tog sedan en lång skön promenad, utforskade lite nya gator och gå gatan i San anselmo, mycket mysig gata med många små butiker, dock var allt typ stängt idag när jag var där(söndag kl 5pm). På vägen tillbaka passerade jag två fina pojkar som satt på en bänk, när jag passerade visslade de fint efter mig, feg som jag var fortsatte jag bara att gå utan att vända mig om, men de gjorde så det drogs i mina smileband. :)


Har ikväll försökt anmäla mig till några collage classer men det har inte gått så bra, men tur var lite det för har nu ändrat vad jag ska ta. Ska ta boxning istället, det ger många timmar och är inte så dyrt. Känner att jag inte vill lägga ut så mycket pengar på det. Spanskan kan jag ta upp själv om jag vill det.


Sov gott och God morgon!


xoxo Sofia

Av Karlsson - 20 mars 2011 22:33

   Gabbys frukost i fredags. Lite uppfinningsrikt eller vad säger ni? Roligt hade vi iaf :)


   Vi gjorde även en till Jacob :) 


  Jag och G lekte riddare! haha


xoxo Sofia

Av Karlsson - 19 mars 2011 19:08

Snacka om att man blir handikappad utan någon bil. Jag kommer ju ingenstans utan en bil och var finns bussar liksom, jo det går några bussar mitt i veckan men på helgerna nothing. Hur klarade jag mig utan bil hemma, jo det går både bussar och tåg på helgerna. 


Hade det inte regnat hela tiden skulle jag kunna cykla till Northgate, men känns inte så roligt att komma dit genomblöt, speciellt inte nu när jag ska ha med datorn heller. Vattenskador är inte det roligaste. 


Eftersom det regnar så tråkigt och jag inte har någon bil så får jag väl gå ut i garaget och springa lite. Hoppas det går bra, låter väl konstigt men de senaste gångerna jag sprang har jag fått ont i skulderbladen så det har blivit att jag kört på crosstrainern ist. 


Tänkte jag skulle lägga upp bild på frukosten jag gjorde till barnen igår och på min fina utklädnad som jag hade igår. Men det får vänta lite. 


Hoppas ni där hemma har en fin helg. Hörde att det var soligt i Lund iaf, jag längtar efter solen, är trött på regnet.


xoxo Sofia

Av Karlsson - 18 mars 2011 20:59

tror ni säkert att jag skulle säga att jag saknar svenskan men det gör jag inte. För det pratar jag en hel del ändå, men jag saknar mitt underbara teckenspråk. Jag har glömt alldeles för mycket och det är inte alls roligt. Jag saknar mina anteckningar, att jag inte tänkte på att ta dem med mig hit. 


Så nu sitter jag och tittar på teckenspråksutbildningar igen. Tyvärr kommer jag antagligen inte kunna börja någon utbildning till hösten eftersom alla börjar i aug och de har inte heller så det börjar på våren, så jag får väl helt enkelt vänta till nästa höst. 


Så då sitter jag här igen utan att veta vad jag ska göra när jag kommer hem. Jag har tänkt att söka in till Polishögskolan, men sökningen tar ju ett år och det är ju inte säkert att jag kommer in första gången jag söker heller. 


Något som hade varit bra hade varit om jag hade fått ett jobb och jobbat typ september till slutet på mars och sedan ut och resa tre månader, typ back packa, det hade varit roligt. Sedan komma hem och jobba under sommaren och sedan börjat skolan. Det hade varit bra, men dock låter det nog lättare än vad det är. 



Det var efter att sett denna videon igen som jag kom på hur mycket jag verkligen saknar teckenspråket.


xoxo Sofia

Av Karlsson - 17 mars 2011 21:42

Shopping alltså, ja jag kan inte hjälpa men jag bara älskar shopping. Det är ju så himla lätt här i USA. Jag tycker dock att jag är väldigt duktig ibland ändå, för jag skulle kunna shoppa så mycket mer, men ofta kan jag hålla efter mig. Men idag när jag var på mallet med Elin och Karin så hittade jag ett par så unbert snygga och sköna boots. Jag blev kär vid första ögonkastet riktigt, jag letade efter ett par boots för vintern men hittade inga som jag ville ha då, dessa är inte vinterboots mer vår och höst, jag provade och de passade så bra. Men bestämde mig för att vänta och känna efter. Vi sa hejdå och alla åkte åt sitt håll, men efter att ha kört i ca 3min så hade jag tänkt färdigt så jag vände om till mallet och sprang in och köpte dem. Jag är väldigt nöjd med dem. När jag kom hem så såg K påsen direkt och undrade vad jag shoppat, visade bootsen och de fick högsta betyg av henne. Det är alltid roligt när saker man köper är uppskattade av andra också. 


   Vad tycks?


Snart antagligen till helgen ska vi också boka vår resa till Miami, vill bara boka den så jag har något att se framemot, allt blir så mycket lättare då. Tiden går också så mycket fortare när det finns något att se framemot. Dock har jag ju den 25 maj att se framemot, men det känns så långt iväg. Den 25 kommer min älskade familj, mampa och lill brossan. 


Just nu har jag super duper stor saknad av mamma och pappa. Hade kunnat göra vad som helst för att ligga med huvudet i mammas knä och se någon serie på tv, eller ha ett samtal med pappa sådär sent på kvällen. Som jag saknar det. Men inte så lång tid kvar nu, om mindre än 6 månader så är jag hemma i Sverige. Jag har bestämt mig för att inte förlänga, nu ska jag bara bestämma vad jag ska göra när jag kommer hem. Jobba? Men inte så lätt att få ett jobb kanske. Om någon har ett jobb till mig som jag kan börja på i slutet på sep så är jag mycket öppen för förslag. Jag är inte kräsen! haha


xoxo Sofia

Av Karlsson - 15 mars 2011 05:02

Ja det är min känsla som jag har hela tiden just nu. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till ibland. Framåt eftermiddagen blir jag super trött och skulle kunna somna ståendes alltså. Det är jobbigt, käkar vitaminer för att jag inte ska vara trött och äter bra tycker jag. Är det någon som har något förslag på vad jag kan göra? Jag sover tillräckligt tycker jag, har inte sovit så mycket på länge som jag gör nu heller, men sover inte överdrivet mycket heller, så tror inte att jag sover för mycket som någon föreslog. Skulle nog behöva något i kaffe stil kanske, men usch, det går ju inte att dricka...


Jag har inte varit så flitig på bloggen det senaste heller. Det finns en liten orsak till det. I fredags eftermiddags hände något som har påverkat det. Jag börjar med att säga att jag mår bra och känner inte av det tror jag. Jag var med i en lite krock, mellan mig och en annan bil. Jag var på väg till Terra Linda för att först hämta Elin och hennes familj och sedan köra och hämta Z på skolan. Jag fick låna Kaileys bil(mini van) eftersom det går inte fler personer i den än i min bil. Jag hade precis svängt upp på en gata och kommer till en korsning där bilarna från vä och hö har STOP skylt, så jag körde på, inte alls fort eftersom det är lagligt att köra 25 men jag hade kanske kommit upp i 20 bara och det var väl tur det, hade kunnat gå värre annars kan jag tänka mig. Bilen från vä gasar iaf på och kör rakt in i mig, träffar mig fram på bilen, däcket och framåt. Jag gick ut och tittade på bilen, den såg inte jätte farlig ut tyckte jag.. Lite skrapad och framdelen hade lossnat lite  men jag tänkte att jag kunde köra vidare med den. Jag ringde och ringde till K men hon svarade aldrig. Jag pratade med killen som kört på mig, han stannade som tur var, jag sa att jag inte visste vad vi skulle göra eftersom jag inte fick tag på henne. Men jag gav honom mitt nummer och bad han ringa mig och sedan fick han även Ks nummer och jag tog även reg numret. Jag satte mig sedan i bilen för att köra och då ringer äntligen K tillbaka så jag springer ut och stoppar killen. Jag berättar för henne vad som hänt och hon pratade även med killen sedan. Han sa hela tiden att han var villig att betala för skadan på bilen.Så jag lämnade platsen och hämtade upp Elin med familj och sedan Z. När vi kommer hem pratar jag med K igen och hon är lugn så det var skönt. Jag var dock fortfarande skakis. Hon körde för att lämna in bilen på fixning och det visar sig då att det är fel på hela styrsystemet, jag hade sagt till henne att jag tyckte att ratten kändes konstigt men hon sa då att det var en mini van och att de är så, men som sagt det visade sig att det var fel på allt och att de var tvugna att beställa hem alla saker innan de kan laga den. Så vi väntar fortfarande på bilen och hoppas på att den ska vara färdig på torsdag. Jag är glad att jag inte ska betala för lagningen av bilen och att det inte var mitt fel. För då hade det inte blivit någon Miami resa för mig och heller inte någon Hawaii. Men allra gladast är jag att ingen skadades illa, både han och jag kunde ju själva köra därifrån. 


Helgen annars har varit bra. I fredags kväll var jag ute och åt med Elin och hennes familj, mycket trevlig familj. Jag körde sedan dem till hotellet och det var lite konstigt att säga hejdå till dem, jag vet ju inte när jag ser dem igen liksom. Men nu har jag verkligen en anledning till att åka till Stockholm igen och det ser jag verkligen framemot. 


I lördags jobbade jag i stort sett hela dagen. Började vid åtta, hade lite ledigt på förmiddagen då jag skypde med mampa, f&f och m&m. Jobbade sedan till lite över fem, tog en snabbdusch och körde till Northgate för att möta upp Elin och filippa. Vi åt middag och tog en kaffe innan jag och E körde hem till mig för sleepover. 


I söndags slappade vi hela dagen, vi levde en timme före i tiden hela dagen, eller fram till fem då jag frågade K vad klockan var och klockan var bara fyra. Jag och E gjorde svenska pannkakor till lunch, bakade kladdkaka, tittade Solsidan, mös, lagade mat till hela min familj och sedan körde jag henne hem. Gud vilken toppen söndag. ser framemot fler sådana. Saknar lite att ha någon bredvid mig när jag somnar och vaknar.. haha


Vanlig jobbdag idag. Var på gymmet och sprang 5miles(8km)(45min) det kändes bra fram tills det stod 4.99miles Fy bubblan vad jag mådde illa sedan, så blev ingen styrka idag. 


Dags att sova. Sov gott, eller godmorgon!


xoxo Sofia

Av Karlsson - 11 mars 2011 05:24

Det här med att välja är så himla svårt och jag är ju inte ensam om att stå mellan olika val. Alla har vi val hela tiden, några stora och vissa lite mindre. Det där med skola är ett stort val. Jag menar inte vilka kurser jag ska ta på Collage här för det är ju inget super viktigt. Destu viktigare är vad jag ska göra när jag kommer hem. Det är så himla mycket tankar om det. Men först och främst måste jag ju bestämma mig för om jag ska komma hem i höst eller om jag ska förlänga. Som jag känner just nu så tror jag att jag kommer åka hem i höst. Vissa säger att jag inte ska stressa hem men jag har tänkt på det också och jag känner väl inte att jag stressar hem precis, jag åkte hit för att vara här ett år och jag tror att ett år är lagom för mig. Jag känner dock inte att jag är färdig rest men jag känner att jag börjar bli färdig med au pair yrket. Dags för att testa på något nytt. Vad vet jag inte riktigt än, jag är väldigt sugen på att resa runt och se lite saker. Oslo lockar lite, vet inte om jag vill jobba där tror jag börjar med en liten semester dit, har en söt liten vän som bor där uppe som redan har lovat sängplats om jag kommer. Så det låter lite lockande. 


Min kära syster du har också ett val och jag vet som du också säger själv, vad du än väljer så blir det bra. Jag lovar att komma och hälsa på var du än hamnar. Linköping är ju lite mer spännande för mig för jag har aldrig varit där men å andra sidan så gillar jag Göteborg med. Så jag kommer vilket fall som helst du blir inte av med mig när jag kommer hem igen. Den där Zumban ska jag testa på imorgon igen tror jag, se om jag pallar med ett dubbelpass imorgon också. Skaka brösten, jag tycker det är svårt att skaka rumpa med, men nu när jag äntligen har fått en liten rumpa så borde jag ju kunna, man behöver nog dock en teknik verkar det som. Jag ska jobba flitigt på båda så kan vi skaka tsm när jag kommer hem. :)


xoxo Sofia


Av Karlsson - 11 mars 2011 04:49

Ja idag när K kom hem med posten så såg jag direkt att där var något till mig i hennes famn. Ett vitt paket med svenska frimärken och en stor text där det stod Sofia Karlsson och det är ju jag :)


  

Innehållet var ju helt underbart också.

   Svensk Cosmo, lösgodis, nyponspoppa och tuggummi. Kan det vaara bättre? tror inte det va. Eller det skulle ju vara en kram från personen som skickat detta.


Tack min älskade syster detta behövde jag verkligen idag. Min dag började katastrof och det har inget med familjen att göra bara min kropp. Fått ett besök som jag väntat på länge, sedan dec och bara för jag inte har kännt av något innan så fick jag idag så jävla ont rätt ut sagt. Jag provade ändå att åka till gymmet men fick avbryta efter 4.3mile och åka hem, kunde knappt stå upprätt då, mådde illa osv. Så körde hem tog en lång, varm dusch, en pilla och en nap sedan var jag fit for fight igen. Jag brukar får ont men detta går ju inte att beskriva, hoppas inte att det alltid ska vara så i framtiden nu. 


Jag gjorde svenska pannkakor till lunch idag och hade färska jordgubbar till det, det var jag verkligen värd tycker jag. 


xoxo Sofia

Presentation


Hej!
Jag är en 21 årig tjej som lever livet, dagarna spenderas med arbete, träning, vänner och pojkvän.
Enjoy!

Sök i bloggen

Osby, Skåne, Sverige

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Senaste inläggen

Fråga mig

3 besvarade frågor

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards